aroma umidificator dawn doterra
Trimite un mesaj Sunt interesat pe  telefon whatsapp 0731 737 600 sau pe email: magiabucuriei@gmail.com ai consultanta PERSONALIZATA

Lasa-ne mai jos adresa de email si primesti CADOU – Meditatie Theta Healing de Energizare si Vindecare Rapida

Vom lucra impreuna pentru Manifestarea Abundentei si a dorintelor, plantand seminte Karmice si Ridicand Vibratia cu Aromaterapie si meditatii. Facem exercitii simple si foarte eficiente!

.

Difuzare si difuzor doTerra

Difuzarea uleiurilor esentiale

Difuzoarele de calitate sunt special concepute, actionand in acelasi timp ca si umidicator, purificator de aer si ionizator. Are tehnologie ultrasonica, folosind astfel frecvente electronice si apa pentru a crea o ceata fina, dispersand uleiurile esentiale la rece, pentru a nu modifica structura chimica a uleiurilor difuzate, acestea pastrandu-si astfel proprietatile terapeutice. Vibratiile ultrasonice create de un mic disc descompun uleiul esențial doTERRA în microparticule care rămân suspendate în aer mult timp și pot fi absorbite foarte ușor la nivelul cailor respiratorii si prin piele.

Difuzarea elimină toxinele, crescând oxigenul atmosferic, nivelul de ozon și ionii negativi care inhibă creșterea bacteriilor. Ionii negativi sunt molecule invizibile, pe care le gasim din abundenta in zonele de munte, in paduri si in apropierea apelor, iar cantitatea de ioni negativi din atmosfera are o legatura direct proportionala cu starea noastra de bine. Acesti ioni negativi au o actiune benefica atat din punct de vedere fizic cat si emotional, duc la o stare de armonie, echilibru si euforie psihica. Acesti ioni, de indata ce au patruns in organism, ajung in fluxul sanguin, unde produc reactii biochimice care cresc nivelul de serotonina, ceea ce ajuta la atenuarea depresiei si stresului si furnizeaza totodata energie si cresc de asemenea fluxul de oxigen spre creier. Si prin toate beneficiile enumerate, ionii negativi protejeaza organismul de agentii patogeni, de asemenea prezenta lor duce la curatarea aerului prin neutralizarea particulelor de praf care se regasesc in suspensie in incapere. Difuzarea uleiurilor esentiale creste capacitatea pulmonara, contribuind la ameliorarea iritatiilor la nivelul cailor respiratorii.

Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor esențiale doTERRA anihilează microorganismele și contribuie inclusiv la îndepărtarea mirosurilor nedorite.

Importanta difuzarii uleiurilor esentiale

Stiaţi că…
În urma cercetărilor efectuate, inhalarea este cea mai potrivită și rapidă modalitate de a utiliza uleiurile esențiale? Inhalarea cea mai recomandată este prin intermediul unui difuzor sau prin inhalator.
Vibrațiile produse de un difuzor distribuie uleiul esențial în micro-particule care rămân suspendate în aer mult timp și pot fi absorbite foarte ușor la nivel pulmonar /pielii. Datorită tehnologiei pe care o folosește un difuzor, uleiurile esențiale doTERRA, precum și amestecurile de uleiuri sunt sparte în milioane de microparticule care, dispersate în aer, eliberează nutrienții puternici din plante în întreaga încăpere. Particulele de ulei astfel obținute vor ramâne suspendate în aer timp de câteva ore pentru a reîmprospăta și îmbunătăți calitatea acestuia. Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor vor anihila microorgansimele. Când sunt difuzate, uleiurile pot reduce chiar cantitatea de chimicale aflate în aer (poluare) și au un efect pozitiv asupra stării de bine emoționale și fizice.

Cum ajung în organism?
Compușii uleiurilor esențiale absorbiți prin inhalare pot intra în fluxul sanguin și ajunge la sistemul nervos central cu multă ușurință. Ei coboară în bronhii şi de acolo în cele mai fine bronhiole, ajungând microscopic vorbind, în sacii alveolari, unde are loc în principal schimbul gazos cu sângele, alveolele fiind extrem de eficiente pentru a transporta moleculele mici, cum ar fi constituenții uleiurilor esențiale, în sange.

Cat timp difuzam?
De obicei, alegem să difuzăm 30 – 60 de minute, timp suficient pentru a satura o încăpere medie ca și mărime, cu molecule aromatice. Dacă difuzam des, ar fi bine să facem pauze de câte aproximativ o oră între difuzări. Dar atâta timp cât o încăpere este bine ventilată, putem lăsa difuzorul să functioneze și timp mai îndelungat.

Cat ulei esential adaugam?

De obicei se adaugă aprox. 4 – 6 picături de ulei esențial la 100 ml de apă într-un difuzor (de exemplu Petal are capacitate de aprox. 150 ml apă). Experimentați și luați decizia cea mai potrivită pentru voi.

Există mai mulți factori care afectează difuzarea. Fiecare ulei esențial se va menține în încăpere timp diferit. Cu cât este mai cald într-o încăpere, cu atât se vor evapora mai repede uleiurile esențiale.
Temperaturile ridicate galvanizează moleculele aromatice până în punctul când acestea se eliberează din legăturile chimice și se evaporă în aer. Dacă ești într-o încăpere caldă, fii pregatit să adaugi mai multe picături de ulei esențial și să folosești mai multă apă pentru a menține calitatea aromatică.
Deci mediul în care se difuzează poate afecta difuzarea. Temperatura din încăpere și circulația aerului poate duce la evaporarea mai rapidă sau mai lentă a moleculelor. Este bine de știut că un aparat de aer conditionat poate accelera dispersarea moleculelor într-un spatiu. De asemenea, mișcarea
rapidă a aerului poate face ca mirosul să dureze mai puțin timp. Trebuie ținut cont și de sensibilitatea cuiva fața de un anumit miros, poate diferi de la o persoana la alta.

Chiar dacă uleiurile esențiale au un miros plăcut, principala lor funcție este de a se absorbi prin inhalare sau prin absorbție în piele, pentru a fi un real sprijin pentru sănătatea noastră. Structura unei molecule se reflectă în proprietățile fizice și chimice ale substanței. Difuzând uleiurile esentiale, prin acea ceață fină creeată de difuzor se mentine molecula de ulei esențial în forma sa originală care este cea mai potrivită pentru sănătate. Chiar dacă nu vedem moleculele, ele fac parte din mediul încăperii, când uleiurile sunt
difuzate.

Cât timp simţim mirosul?
De îndată ce punem un difuzor în funcțiune, nasul nostru simte imediat o aromă intensă. După puțin timp, are loc o reactie chimica numita “adaptare olfactiva”. Aceasta are loc din cauza neutralizării răspunsului receptorilor noștri olfactivi la mirosuri. De aceea mirosurile par cu 80 % mai puțin puternice, după câteva minute de la expunerea la ele. Molecula unei substanțe cauzează inițial un semnal electric, dar acest mecanism se petrece o singură data atunci când pătrunde în nas și transformă configurația receptorilor.
Cu timpul însă, receptorii fiind ocupați să discearnă alte mirosuri, nu mai trimit semnale către creier, de aceea noi nu mai simțim mirosul la un moment dat. Sunt multe persoane care au simț al mirosului mult diminuat, dar ei se pot bucura de beneficiile terapeutice prin faptul că respiră / inhalează și absorb moleculele din “ceața dispersată” de difuzor. Datorită tehnologiei ultrasonice avansate a unui difuzor, ceața fină creeată se poate dispersa la o mai mare distanță decât ar face-o un difuzor ieftin care
de fapt creează particule mai grele care cad pe podea la numai 1 metru sau 2 distanță de difuzor…pe când un difuzor de calitate acoperă realmente o suprafața de aproximativ 25 – 30 metri pătrați.

Există trei mari categorii de uleiuri esenţiale, cu note diferite.

 • Note de vârf au uleiurile esențiale care sunt ușoare, proaspete și care se evaporă foarte rapid.
  Când sunt difuzate, acestea se mențin în aer doar una – două ore. Ca si exemplu: Eucalyptus, Lemon,
  Grapefruit, Lavender, Peppermint, Cinnamon.
 • Note de mijloc au uleiurile esențiale care se evaporă între două până la patru ore și acestea păstrează
  notele de vârf mai uşoare într-o perfectă armonie cu notele de bază. Exemple de uleiuri esenţiale din
  această categorie sunt Juniper Berry, Cypress, Rosemary, Geranium, Roman Chamomile.
 • Notele de bază sunt varietăti mai grele a căror mirosuri pot persista timp de ore sau chiar zile.
  Printre acesta sunt uleiurile esentiale: Sandalwood, Frankincense, Myrrh, Ginger, Clove, Cedarwood, Rose.

Când difuzăm uleiurile esențiale, trebuie să ținem cont de categoria de care acestea aparțin. Făcând asta, poți ajusta frecvența de difuzare în funcție de cât de repede se evaporă acestea. Pentru a ne bucura de sinergie, putem combina uleiuri esențiale din aceste trei categorii.
Combinând note de vârf cu note de bază ajută la stabilizarea compușilor chimici din notele de vârf, fiind detectabile mai mult timp.
Cu toate că regulile nu sunt standard, un amestec ideal ar fi din 15 – 20 % note de varf, 30-40 % note de mijloc si 45-55% note de bază.
În plus faţă de combinarea efectelor terapeutice a diferite uleiuri esenţiale, sinergia poate de asemenea schimba volatilitatea amestecului ca întreg. De exemplu, notele de vârf care de regulă se disipă rapid în aer pot prelungi existenţa lor atunci când sunt combinate cu note de bază, care sunt relativ mai puţin volatile. 

Toate produsele doTerra sunt Certificate în USA cu Certificat cu grad terapeutic pur.

❤ Daca vrei detalii despre Aromaterapie, click aici: https://forms.gle/96p1Gv2pBJNbYK4j9

Vreau sa comand CLICK AICI ( ID: 7393268 – Ioana Laura Popescu) sau… trimite un mesaj pe whatsapp sau telefon 0731 737 600

Doctorii recomanda doTERRA

De unde sunt extrase uleiurile?

Ce sunt Uleiurile Esentiale ?

Uleiuri esentiale doTERRA – sunt substante volatile extrase din plante (radacini, flori, seminte, frunze, scoarţă sau tulpini de copaci). Atunci când simțim mirosul unei flori sau strângem în mână o frunză busuioc sau de mentă, simţim de fapt uleiul esential.

In natură, uleiurile esentiale reprezinta sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor, un fel de sistem imunitar al plantei.

Aceste Uleiuri esentiale doTERRA reprezintă o esență a plantei, sunt extrem de concentrate şi pure. S-a dovedit științific că fiecare ulei esential conţine sute de substanțe active, constituenţi chimici naturali, iar profilul chimic, concentraţia anumitor constituenţi dă potenţa fiecărui ulei în parte.

Cea mai eficientă optiune de tratament naturist pe care o avem la dispozitie, este reprezentată de utilizarea de uleiurilor esentiale pure cu grad terapeutic doTERRA.

De ce să alegem uleiuri esentiale pure (uleiuri esentiale doTERRA)?

✔️ Sunt antivirale, antiinfecțioase și antiseptice, au proprietăţi antidolorifice, cicatrizante, reglează imunitatea, hormonii, digestive, antihemoragice şi întăresc vasele de sânge.

✔️ Sunt antibiotice naturale, eficacitatea lor fiind dovedită încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile antibiotice ale uleiurilor esențiale, oregano şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). În cazul antibioticelor de sinteză, utilizate în medicina alopată, avem doar 1-2 substanțe active, și bacteriile pot dezvolta rezistență, iar în acest caz e necesar ori să mărim doza, ori să schimbăm antibioticul. Este dovedit științific că uleiurile esențiale conțin sute de compuși chimici (principii active), care acționează sinergic, iar în acest caz nicio bacterie nu poate să dezvolte rezistență (la atât de multe principii active) și tocmai datorită acestui fapt uleiurile esentiale sunt la fel de eficace, la fel de eficiente de fiecare dată când le utilizăm. În plus, acțiunea substanțelor antibiotice (naturale) din uleiurile esentiale au o acțiune selectivă și distrug doar bacteriile ”neprietenoase”, lăsându-le neafectate pe cele ”prietenoase” (care constituie flora intestinală).

✔️ Este dovedit științific că uleiurile esentiale doTERRA sunt antivirale, că luptă eficient împotriva virusurilor. Astfel, ele împiedică infecţiile. De exemplu, atunci când tatăm o gripă sau o răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).

✔️ Stopează o varietate de bacterii și germenii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Atunci când difuzăm uleiuri esențiale o cameră, purifică atmosfera în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! La Universitatea Manchester (Anglia), s-a realizat un studiu care a arătat că nu a mai rămas niciun germen viu după dezinfectarea cu uleiuri esentiale: Stafilococul auriu, clostridia difficile, Escheria coli, etc.

Eficacitatea uleiurilor esentiale este dovedită de cele peste 10,000 de studii existente. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Cum acționează aceste Uleiuri Esentiale Terapeutice doTERRA ?

Spre deosebire de antibioticele și antiviralele de sinteză, care nu pot trece de membrana celulară, uleiurile esentiale doTERRA POT pătrunde prin membrana celulară și, în celulă, stopează procesul de multiplicare a virusurilor. Uleiurile esentiale trec chiar şi prin membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.

Uleiurile esentiale se absorb rapid:

 • în 30 secunde de pe piele,
 • în 20 minute ating nivelul celular,
 • în 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.

Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

De ce Uleiuri Esentiale doTERRA?

Uleiurile esentiale doTERRA sunt:

✔️ 100% PURE: au certificat CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade – Uleiuri esentiale Pure cu Grad Terapeutic). În industria uleiurilor esentiale acesta este cel mai înalt standard de calitate. Calitatea garantată de CPTG este la un nivel mult mai înalt decât ORGANIC.

✔️ 100% SIGURE: certificat CPTG, fără urme de chimicale sau pesticide. Ele sunt în egală măsură sigure pentru toate categoriile de vârstă: copii, adulți și pentru persoanele în vârstă.

✔️ POTENTE: au compuşi activi naturali. Uleiul esential este de 60-70 de ori mai concentrate decât planta din care provine. Standardul de calitate doTERRA CPTG ne garantează nu numai faptul că uleiul esential este 100% pur ci și că are un profil chimic optim, care să îi asigure eficiența terapeutică.

CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade (Uleiuri esentiale doTERRA Pure cu Grad Terapeutic Certificat) – cel mai înalt standard de calitate

Uleiurile esentiale doTERRA sunt supuse la peste 100 de teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat. Iată câteva dintre aceste teste:

 • Testarea organoleptică
 • Testarea microbiană
 • Cromatografia în gaz
 • Spectrometrie de masa
 • Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
 • Testarea chiralității
 • Analiza izotopică
 • Testarea metalelor grele
 • etc.

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com.  Pe fundul fiecărei sticluțe de ulei esential doTERRA există un cod. Dacă introducem acel cod pe acest site se poate vedea buletinul de analize, proveniența, data recoltării și a distilării etc..

Cum utilizăm aceste Uleiuri Esentiale doTERRA?

Efectele uleiurilor esentiale sunt atât locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism). Una dintre cele mai eficiente solutii de tratament naturist este reprezentată de utilizarea uleiurilor esentiale.

De exemplu, putem avea efecte locale la nivelul plămânului prin inhalarea unui ulei esential şi putem avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului când ingerăm un ulei esenţial. Ele vor avea şi efecte sistemice în ambele cazuri, fiind absorbite în sistemul circulator.

Uleiurile esentiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, indiferent de metoda de utilizare aleasă. Apoi sunt metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Cheia utilizării cu succes a uleiurilor esentiale în viaţa de zi cu zi este sugeratp de sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult). Din acest motiv, sunt mult mai eficiente şi sigure 1-2 picături aplicate des decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

UTILIZARE AROMATICĂ

 • difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
 • inhalează din palme
 • foloseşte ca parfum
 • poartă un lănţişor cu medalion difuzor

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esentiale împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc., aduce beneficii la nivel emoţional. Proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiseptice ale uleiurilor esentiale ne asigură că microorganismele nocive vor fi omorâte, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă este cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator.

Uleiuri esentiale doTERRA pot fi aplicate pe punctele de puls, pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

UTILIZARE INTERNĂ

Nu se recomandă administrarea internă de uleiuri esentiale doTERRA FĂRĂ să vă consultați cu un aromaterapeut, sau un consultant (Wellness Advocate) doTERRA.

 • 1-2 picături sublingual
 • apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai
 • capsulă vegetală (se poate completa cu un ulei vegetal, ex.ulei de măsline)

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esentiale. Doar uleiurile esentiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Atenţie însă la uleiuri esentiale doTERRA care nu se pot ingera:

Air, Arborvitae, AromoTouch, ClaryCalm, Balance, Cedarwood, Citrus Bliss, HD Clear, Cheer,  Console, Cypress, Deep Blue, Douglas Fir, Immortelle, Eucalyptus, Forgive, InTune, Motivate, Passion, TerraShield, PastTense, Peace, Purify, Serenity, Wintergreen, Whisper.

E recomandat să verificați eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă.

Uleiuri esentiale doTERRA utilizate Sublingual

Administrrarea sublinguală reprezintă una dintre metodele de ingerare. Se plasează 1-2 picături de ulei esenţial sub limbă, iar uleiurile esențiale vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă.

Această metodă face ca o cantitate mare de constituenţi să ajungă direct în celule și elimină metabolizarea hepatică (uleiurile ajung direct în circulație și nu mai ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate).

Capsule Vegetale (Veggie Caps)

Plasarea uleiurilor esentiale în capsule vegetale reprezintă o altă metodă de ingerare de uleiuri esentiale doTERRA. Se pun 1-10 picături de ulei esenţial după caz, în capsulele vegetale goale şi se poate completa cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

Bucătărie

Uleiurile esentiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în smoothie-uri, în limonade, ceaiuri, în deserturi, paste, sosuri.

Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

UTILIZARE TOPICĂ (pe piele)

 • aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)
 • aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă
 • aplică pe tălpi, coloană, în jurul ombilicului pentru a afecta întreg corpul
 • se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele, pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe
 • Deși unele uleiuri esentiale doTERRA se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.
 • Se recomandă diluarea uleiurilor esentiale în ulei purtător înainte de folosire, pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor.
 • Dacă aplicăm un ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, se încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.
 • Dacă aplicăm un ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, se accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esentiale.
 • Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, băile cu sare, compresele calde, aplicarea pe coloană, masarea punctelor de reflex de pe tălpi.
 • Evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas, atunci când aplicăm uleiuri esenţiale doTERRA topic.

Stratificarea

 • Pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere, stratificarea este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă. După aplicarea primului ulei esential aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.
 • În condiții acute, frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale este următoarea: aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.
 • Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

Sistemul de Aromaterapie Emoţională cu uleiuri esentiale doTERRA

Este cunoscut faptul că există o legătură puternică între sănătatea emoţională şi cea fizică. Corpul nostru eliberează diferite substanţe chimice ca răspuns la unele trăiri emotive. Spre exemplu, corpul eliberează oxitocina, serotonină sau dopamină, ca răspuns la trăirile fericite şi emoţii pozitive.

Stresul emoţional poate avea efect, acut sau cronic asupra corpului. O serie de neplăceri ca probleme digestive, insomnie, migrene, probleme cardiace, pot fi rezultatele unor trăiri ca anxietatea sau depresia.

Atunci cand vorbim despre uleiuri esentiale doTERRA, partea fascinantă este modul în care acestea afectează creierul uman. El este protejat de o membrană (membrană hemato-encefalică) care împiedică pătrunderea în creier a substanţelor toxice, nocive, dar şi a majorității medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană, pe când unii constituenţi ai uleiurilor esenţiale, cum ar fi Frankincense (Tamaia) şi Sandalwood (Santal), au capacitatea de a interacţiona cu receptorii pentru glicină, dopamină şi serotonină, având efecte terapeutice.

Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalitică, ele au capacitatea de a afecta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv. Mirosurile şi emoţiile sunt procesate în structuri similare în creier, localizate în sistemul limbic (care procesează emoţiile, amintirile şi mirosurile).