DDR Prime capsule doterra
Trimite un mesaj Sunt interesat pe  telefon whatsapp 0731 737 600 sau pe email: magiabucuriei@gmail.com ai consultanta PERSONALIZATA

Lasa-ne mai jos adresa de email si primesti CADOU – Meditatie Theta Healing de Energizare si Vindecare Rapida

Vom lucra impreuna pentru Manifestarea Abundentei si a dorintelor, plantand seminte Karmice si Ridicand Vibratia cu Aromaterapie si meditatii. Facem exercitii simple si foarte eficiente!

.

Uleiul esential Rosemary doTERRA – Rozmarin doTERRA

Doresc sa comand acest ulei la pret de consultant cu 25% reducere, click aici

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Rosmarinus officinalis

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | În timp ce este frecvent utilizat pentru gătit, Rosemary a fost mult timp respectat de multe culturi pentru beneficiile sale interne și mirosul energizant.

Descriere | Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

Rozmarinul este un arbust aromat, mereu verde, a cărui frunze sunt frecvent utilizate pentru a aroma alimente precum umpluturile, carnea de porc, mielul fript, puiul și curcanul. Împreună cu aplicațiile sale culinare, Rosemary are multe beneficii. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA susține digestia sănătoasă și funcționarea organelor interne. Mult timp venerat de experți, Rosemary a fost considerat sacru de culturile vechi grecești, romane, egiptene și ebraice. Aroma erbacee și energizante a Rozmarinului este frecvent utilizată în aromoterapie. Luat intern, ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.

Utilizări | Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

 • Difuzati ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA în timp ce studiati pentru a menține concentrarea.
 • Luați pe cale orala pentru a ajuta la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.
 • Adăugați 1-2 picături de ulei esential de Rozmarin la carne și la antreurile preferate pentru aromatizare și pentru a susține digestia sănătoasă.

Instrucțiuni de utilizare

 • Difuzie: Utilizați trei până la patru picături de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA în difuzorul dorit.
 • Utilizare internă: Se diluează o picătură de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA în 120 ml de lichid.
 • Utilizare locală: Aplicați una sau două picături de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA  în zona dorită. Se diluează cu un ulei de cocos fractionat pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii. Consultați precauțiile suplimentare de mai jos.

Beneficii primare | Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

 • Sprijină digestia sănătoasă
 • Suportă funcția respiratorie sănătoasă
 • Ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale
 • Are un scor antioxidant de 3300 pe scara ORAC, avand aceeași valoare ca și fructele goji
 • Echilibreaza nivelul de estrogeni și androgeni din organism
 • Reduce riscul de cancer
 • Ajută la vindecarea tesutului nervos
 • Îmbunătățește memoria,
 • ajută la prevenirea și tratamentul boli Alzheimer
 • Reduce nivelul de cortisol (hormonul de stres)
 • Este recomandat pentru sănătatea respiratorie (bronșită, sinuzită, răceală): – acționează ca un expectorant natural, reducând cantitatea de mucus și ameliorând simptomatologia respiratorie.
 • Aplicat pe piept sau difuzat, subțiază mucusul;
 • Reduce simptomatologia articulară și musculară : – sprijină organismul in vindecarea neuropatiilor si nevralgiei;
 • Ajută la creșterea părului: cand este aplicat pe scalp ajuta la cresterea parului, precum si reducerea matretei si pentru sanatatea scalpului

 

Știați că uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA…

 • ii provoacă pe cei care îl folosesc sa arunce o privire mai atenta decat ar face-o de obicei și sa își adreseze mai multe întrebări de introspecție, pentru a putea primi răspunsuri mai inspirate.
 • ii sprijină pe cei care întâmpină dificultăți de învățare
 • oferă ajutor în perioadele de tranziție si e de nădejde atunci când persoana în cauză întâmpină dificultăți de adaptare
 • învață omul ca nu poate înțelege tot ceea ce se întâmplă în jurul lui
 • ii încurajează pe cei in cauză sa se încreadă intr-o putere mai înaltă
 • ancoreaza în adevărata cunoaștere

 

Descriere aromatică: Camforoasă, erbacee
Metoda de colectare: Distilarea aburilor
Partea de plante: Flori, frunze
Constituenții principali: 1, 8-Cineol, α-pinen, camfor

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | 8 Beneficii și utilizări

1. Poate îmbunătăți funcția creierului

În Grecia antică și Roma, rozmarinul se credea că întărește memoria.

Cercetările indică faptul că inhalarea uleiului de rozmarin ajută la prevenirea descompunerii acetilcolinei, o substanță chimică a creierului importantă pentru gândire, concentrare și memorie.

Când 20 de tineri adulți au primit întrebări matematice într-o cameră mică, în care s-a difuzat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, viteza și precizia lor au crescut direct proporțional cu durata în care a fost difuzat uleiul.

În plus, nivelurile lor din sânge ale anumitor compuși de rozmarin au crescut, de asemenea, ceea ce ilustrează faptul că rozmarinul poate pătrunde în corpul tău și doar prin respirație.

În mod similar, studenții care au respirat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA în timp ce făceau un test au raportat o creștere a concentrării și amintirii informațiilor în comparație cu situația în care nu se difuza ulei esential de rozmarin.

Alte cercetări sugerează că respirația de rozmarin și alte uleiuri esențiale poate îmbunătăți funcția creierului la adulții vârstnici cu demență, inclusiv la cei cu boala Alzheimer.

 

2. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Stimulează creșterea părului

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de căderea părului este alopecia androgenetică, mai bine cunoscută sub numele de chelie masculină, deși poate afecta și femeile.

Uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA tratează alopecia androgenetică prevenind un produs secundar al testosteronului să vă atace foliculii de păr, care este cauza acestei afecțiuni.

Când bărbații cu alopecie androgenetică au masat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA diluat în scalp de două ori pe zi timp de șase luni, au experimentat creștere a grosimii.

Alte cercetări indică faptul că uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate combate căderea parului neuniformă sau alopecia areata, care afectează până la jumătate din populația sub 21 de ani și aproximativ 20% din persoanele cu vârsta peste 40 de ani.

Când persoanele cu alopecie s-au masat pe pielea capului cu ulei esențial de rozmarin în fiecare zi timp de șapte luni, 44% au arătat o îmbunătățire a pierderii părului, comparativ cu doar 15% din grupul de control, care a folosit uleiurile neutre de jojoba și semințe de struguri.

3. Poate ajuta la ameliorarea durerii

În medicina populară, rozmarinul este utilizat ca un calmant ușor al durerii.

Într-un studiu de două săptămâni, supraviețuitorii accidentului vascular cerebral cu dureri de umăr care au primit un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA cu presopunctură timp de 20 de minute de două ori pe zi au experimentat o reducere de 30% a durerii. Cei care au primit doar presopunctură au avut o reducere de 15% a durerii.

În plus, un studiu efectuat pe animale a determinat că uleiul esential de Rozmarin a fost ușor mai eficient pentru durere decât acetaminofenul, un medicament obișnuit fără prescripție medicală.

 

4. Repelant pentru insecte

Pentru a descuraja insectele dăunătoare care vă pot mușca sau vă pot infesta grădina, luați în considerare ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA ca o alternativă naturală la produsele chimice.

Când un pesticid pe bază de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, a fost pulverizat pe plantele de tomate crescute în seră, a redus populația de acarieni cu 52% fără a dăuna plantelor.

Rozmarinul ajută, de asemenea, să respingă anumite insecte care se hrănesc cu sânge, care pot răspândi virusuri și bacterii dăunătoare.

Când uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a fost măsurat în comparație cu alte 11 uleiuri esențiale, acesta a avut cel mai lung efect de respingere asupra țânțarilor Aedes aegypti, care răspândesc virusul Zika. O diluție de 12,5% ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a respins 100% din țânțari timp de 90 de minute.

În plus, un spray care conține 10% ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a fost eficient pentru controlul răspândirii căpușelor cu picioare negre – care adăpostesc boala Lyme – în zonele infestate cu căpușe din nord-estul SUA.

 

5. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Poate reduce stresul

Mulți factori pot provoca stres – inclusiv testele școlare. Inhalarea uleiului de rozmarin poate ajuta la reducerea anxietății la test.

Când studenții au respirat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA de la un inhalator înainte și în timpul testului, pulsul lor a scăzut cu aproximativ 9% – în timp ce nu s-a produs nicio schimbare semnificativă fără ulei esential de Rozmarin.

Deoarece creșterea pulsului reflectă stresul și anxietatea pe termen scurt, uleiul esential de Rozmarin poate reduce în mod natural stresul.

În plus, când 22 de adulți tineri au adulmecat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA timp de 5 minute, saliva lor avea niveluri mai scăzute cu 23% ale hormonului de stres cortizol în comparație cu cei care miroseau un compus non-aromatic.

Creșterea nivelului de cortizol vă poate suprima sistemul imunitar, poate contribui la insomnie și poate provoca modificări ale dispoziției, printre alte probleme potențiale.

 

6. Poate stimula circulația sangvină

Circulația deficitară este o problemă obișnuită. S-ar putea să o observați cel mai mult în mâini și picioare.

Dacă aveți degete și degete reci – chiar și la temperaturi relativ calde – uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA merită luat în considerare.

Într-un studiu, o femeie cu boala Raynaud – care afectează circulația – și-a masat mâinile cu un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, constatând că îi ajuta să-i încălzească degetele mai mult decât un ulei neutru. Aceste efecte au fost confirmate prin imagistica termică.

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta prin extinderea vaselor de sânge, încălzind astfel sângele astfel încât să ajungă mai ușor la degete și la picioare.

 

7. Vă poate ajuta să vă simțiti mai energici

Uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA este utilizat în mod obișnuit pentru oboseală și oboseala mentală în medicina populară.

Când 20 de adulți tineri sănătoși au inhalat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, aceștia au raportat că s-au simțit cu aproximativ 30% mai răcoriți mental și cu aproximativ 25% mai puțin somnolenți, comparativ cu mirosul unui ulei placebo.

Această creștere a vigilenței a corespuns schimbărilor undelor creierului și creșterilor ritmului cardiac, respirației și tensiunii arteriale.

Aplicarea uleiului de rozmarin diluat pe piele poate oferi beneficii similare, deoarece poate ajunge la creier pe această cale.

Într-un studiu, aplicarea uleiului de rozmarin diluat pe piele a făcut ca 35 de persoane sănătoase să se simtă mult mai atente, alerte, energice și vesele după 20 de minute decât atunci când se utilizează un ulei placebo.

 

8. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Poate reduce inflamația articulară

Dovezile preliminare sugerează că uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta la reducerea inflamației țesuturilor care poate duce la umflături, durere și rigiditate.

Poate face acest lucru prin oprirea migrației celulelor albe din sânge către țesuturile rănite pentru a elibera substanțe chimice inflamatorii.

Când persoanelor cu poliartrită reumatoidă li s-au administrat masaje de genunchi de 15 minute folosind un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA de trei ori pe săptămână, au avut o scădere cu 50% a durerii inflamatorii la genunchi în două săptămâni, comparativ cu o scădere de 12% a celor care nu au primit ulei.

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar propriu al corpului atacă țesuturile, cum ar fi genunchii și alte articulații, rănind mucoasa articulației și provocând inflamații.

 

Alte utilizări | Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

Se poate dovedi util pentru:

 • Cancer: Studiile arată că ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA are efecte antioxidante și antiinflamatorii și că pot combate celulele canceroase.
 • Sănătatea hepatică și digestivă: Studiile efectuate pe animale indică faptul că ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate stimula eliberarea bilei, care este importantă în digestia grăsimilor, și vă poate activa propriile mecanisme de apărare antioxidantă pentru a vă proteja ficatul.
 • Intoxicație alimentară: Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta la inhibarea creșterii anumitor tulpini de bacterii care cauzează intoxicații alimentare.
 • Rezistență la antibiotice: rozmarinul și alte uleiuri esențiale pot slăbi pereții celulari ai bacteriilor rezistente la antibiotice – nu numai că le dăunează, ci și permit intrarea antibioticelor.

Toate produsele doTerra sunt Certificate în USA cu Certificat cu grad terapeutic pur.

Vreau sa comand CLICK AICI ( ID: 7393268 – Ioana Laura Popescu) sau… trimite un mesaj pe whatsapp sau telefon 0731 737 600

Doctorii recomanda doTERRA

De unde sunt extrase uleiurile?

Ce sunt Uleiurile Esentiale ?

Uleiuri esentiale doTERRA – sunt substante volatile extrase din plante (radacini, flori, seminte, frunze, scoarţă sau tulpini de copaci). Atunci când simțim mirosul unei flori sau strângem în mână o frunză busuioc sau de mentă, simţim de fapt uleiul esential.

In natură, uleiurile esentiale reprezinta sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor, un fel de sistem imunitar al plantei.

Aceste Uleiuri esentiale doTERRA reprezintă o esență a plantei, sunt extrem de concentrate şi pure. S-a dovedit științific că fiecare ulei esential conţine sute de substanțe active, constituenţi chimici naturali, iar profilul chimic, concentraţia anumitor constituenţi dă potenţa fiecărui ulei în parte.

Cea mai eficientă optiune de tratament naturist pe care o avem la dispozitie, este reprezentată de utilizarea de uleiurilor esentiale pure cu grad terapeutic doTERRA.

De ce să alegem uleiuri esentiale pure (uleiuri esentiale doTERRA)?

✔️ Sunt antivirale, antiinfecțioase și antiseptice, au proprietăţi antidolorifice, cicatrizante, reglează imunitatea, hormonii, digestive, antihemoragice şi întăresc vasele de sânge.

✔️ Sunt antibiotice naturale, eficacitatea lor fiind dovedită încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile antibiotice ale uleiurilor esențiale, oregano şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). În cazul antibioticelor de sinteză, utilizate în medicina alopată, avem doar 1-2 substanțe active, și bacteriile pot dezvolta rezistență, iar în acest caz e necesar ori să mărim doza, ori să schimbăm antibioticul. Este dovedit științific că uleiurile esențiale conțin sute de compuși chimici (principii active), care acționează sinergic, iar în acest caz nicio bacterie nu poate să dezvolte rezistență (la atât de multe principii active) și tocmai datorită acestui fapt uleiurile esentiale sunt la fel de eficace, la fel de eficiente de fiecare dată când le utilizăm. În plus, acțiunea substanțelor antibiotice (naturale) din uleiurile esentiale au o acțiune selectivă și distrug doar bacteriile ”neprietenoase”, lăsându-le neafectate pe cele ”prietenoase” (care constituie flora intestinală).

✔️ Este dovedit științific că uleiurile esentiale doTERRA sunt antivirale, că luptă eficient împotriva virusurilor. Astfel, ele împiedică infecţiile. De exemplu, atunci când tatăm o gripă sau o răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).

✔️ Stopează o varietate de bacterii și germenii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Atunci când difuzăm uleiuri esențiale o cameră, purifică atmosfera în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! La Universitatea Manchester (Anglia), s-a realizat un studiu care a arătat că nu a mai rămas niciun germen viu după dezinfectarea cu uleiuri esentiale: Stafilococul auriu, clostridia difficile, Escheria coli, etc.

Eficacitatea uleiurilor esentiale este dovedită de cele peste 10,000 de studii existente. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Cum acționează aceste Uleiuri Esentiale Terapeutice doTERRA ?

Spre deosebire de antibioticele și antiviralele de sinteză, care nu pot trece de membrana celulară, uleiurile esentiale doTERRA POT pătrunde prin membrana celulară și, în celulă, stopează procesul de multiplicare a virusurilor. Uleiurile esentiale trec chiar şi prin membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.

Uleiurile esentiale se absorb rapid:

 • în 30 secunde de pe piele,
 • în 20 minute ating nivelul celular,
 • în 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.

Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

De ce Uleiuri Esentiale doTERRA?

Uleiurile esentiale doTERRA sunt:

✔️ 100% PURE: au certificat CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade – Uleiuri esentiale Pure cu Grad Terapeutic). În industria uleiurilor esentiale acesta este cel mai înalt standard de calitate. Calitatea garantată de CPTG este la un nivel mult mai înalt decât ORGANIC.

✔️ 100% SIGURE: certificat CPTG, fără urme de chimicale sau pesticide. Ele sunt în egală măsură sigure pentru toate categoriile de vârstă: copii, adulți și pentru persoanele în vârstă.

✔️ POTENTE: au compuşi activi naturali. Uleiul esential este de 60-70 de ori mai concentrate decât planta din care provine. Standardul de calitate doTERRA CPTG ne garantează nu numai faptul că uleiul esential este 100% pur ci și că are un profil chimic optim, care să îi asigure eficiența terapeutică.

CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade (Uleiuri esentiale doTERRA Pure cu Grad Terapeutic Certificat) – cel mai înalt standard de calitate

Uleiurile esentiale doTERRA sunt supuse la peste 100 de teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat. Iată câteva dintre aceste teste:

 • Testarea organoleptică
 • Testarea microbiană
 • Cromatografia în gaz
 • Spectrometrie de masa
 • Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
 • Testarea chiralității
 • Analiza izotopică
 • Testarea metalelor grele
 • etc.

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com.  Pe fundul fiecărei sticluțe de ulei esential doTERRA există un cod. Dacă introducem acel cod pe acest site se poate vedea buletinul de analize, proveniența, data recoltării și a distilării etc..

Cum utilizăm aceste Uleiuri Esentiale doTERRA?

Efectele uleiurilor esentiale sunt atât locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism). Una dintre cele mai eficiente solutii de tratament naturist este reprezentată de utilizarea uleiurilor esentiale.

De exemplu, putem avea efecte locale la nivelul plămânului prin inhalarea unui ulei esential şi putem avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului când ingerăm un ulei esenţial. Ele vor avea şi efecte sistemice în ambele cazuri, fiind absorbite în sistemul circulator.

Uleiurile esentiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, indiferent de metoda de utilizare aleasă. Apoi sunt metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Cheia utilizării cu succes a uleiurilor esentiale în viaţa de zi cu zi este sugeratp de sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult). Din acest motiv, sunt mult mai eficiente şi sigure 1-2 picături aplicate des decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

UTILIZARE AROMATICĂ

 • difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
 • inhalează din palme
 • foloseşte ca parfum
 • poartă un lănţişor cu medalion difuzor

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esentiale împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc., aduce beneficii la nivel emoţional. Proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiseptice ale uleiurilor esentiale ne asigură că microorganismele nocive vor fi omorâte, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă este cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator.

Uleiuri esentiale doTERRA pot fi aplicate pe punctele de puls, pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

UTILIZARE INTERNĂ

Nu se recomandă administrarea internă de uleiuri esentiale doTERRA FĂRĂ să vă consultați cu un aromaterapeut, sau un consultant (Wellness Advocate) doTERRA.

 • 1-2 picături sublingual
 • apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai
 • capsulă vegetală (se poate completa cu un ulei vegetal, ex.ulei de măsline)

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esentiale. Doar uleiurile esentiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Atenţie însă la uleiuri esentiale doTERRA care nu se pot ingera:

Air, Arborvitae, AromoTouch, ClaryCalm, Balance, Cedarwood, Citrus Bliss, HD Clear, Cheer,  Console, Cypress, Deep Blue, Douglas Fir, Immortelle, Eucalyptus, Forgive, InTune, Motivate, Passion, TerraShield, PastTense, Peace, Purify, Serenity, Wintergreen, Whisper.

E recomandat să verificați eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă.

Uleiuri esentiale doTERRA utilizate Sublingual

Administrrarea sublinguală reprezintă una dintre metodele de ingerare. Se plasează 1-2 picături de ulei esenţial sub limbă, iar uleiurile esențiale vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă.

Această metodă face ca o cantitate mare de constituenţi să ajungă direct în celule și elimină metabolizarea hepatică (uleiurile ajung direct în circulație și nu mai ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate).

Capsule Vegetale (Veggie Caps)

Plasarea uleiurilor esentiale în capsule vegetale reprezintă o altă metodă de ingerare de uleiuri esentiale doTERRA. Se pun 1-10 picături de ulei esenţial după caz, în capsulele vegetale goale şi se poate completa cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

Bucătărie

Uleiurile esentiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în smoothie-uri, în limonade, ceaiuri, în deserturi, paste, sosuri.

Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

UTILIZARE TOPICĂ (pe piele)

 • aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)
 • aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă
 • aplică pe tălpi, coloană, în jurul ombilicului pentru a afecta întreg corpul
 • se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele, pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe
 • Deși unele uleiuri esentiale doTERRA se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.
 • Se recomandă diluarea uleiurilor esentiale în ulei purtător înainte de folosire, pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor.
 • Dacă aplicăm un ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, se încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.
 • Dacă aplicăm un ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, se accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esentiale.
 • Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, băile cu sare, compresele calde, aplicarea pe coloană, masarea punctelor de reflex de pe tălpi.
 • Evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas, atunci când aplicăm uleiuri esenţiale doTERRA topic.

Stratificarea

 • Pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere, stratificarea este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă. După aplicarea primului ulei esential aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.
 • În condiții acute, frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale este următoarea: aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.
 • Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

Sistemul de Aromaterapie Emoţională cu uleiuri esentiale doTERRA

Este cunoscut faptul că există o legătură puternică între sănătatea emoţională şi cea fizică. Corpul nostru eliberează diferite substanţe chimice ca răspuns la unele trăiri emotive. Spre exemplu, corpul eliberează oxitocina, serotonină sau dopamină, ca răspuns la trăirile fericite şi emoţii pozitive.

Stresul emoţional poate avea efect, acut sau cronic asupra corpului. O serie de neplăceri ca probleme digestive, insomnie, migrene, probleme cardiace, pot fi rezultatele unor trăiri ca anxietatea sau depresia.

Atunci cand vorbim despre uleiuri esentiale doTERRA, partea fascinantă este modul în care acestea afectează creierul uman. El este protejat de o membrană (membrană hemato-encefalică) care împiedică pătrunderea în creier a substanţelor toxice, nocive, dar şi a majorității medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană, pe când unii constituenţi ai uleiurilor esenţiale, cum ar fi Frankincense (Tamaia) şi Sandalwood (Santal), au capacitatea de a interacţiona cu receptorii pentru glicină, dopamină şi serotonină, având efecte terapeutice.

Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalitică, ele au capacitatea de a afecta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv. Mirosurile şi emoţiile sunt procesate în structuri similare în creier, localizate în sistemul limbic (care procesează emoţiile, amintirile şi mirosurile).